Arriva og Fynbus præsenterer:

 2 x Nilsson på rute 970

Arriva nr. 2811 med 2 x Nilsson Arriva nr. 2811 med 2 x Nilsson
Bjørn Nilsson i Arriva nr. 2811 med sin tvillingebroder ved Svendborg Tekniske Skole på Porthusvej i Svendborg den 2. november 2001. Photo Tommy Rolf Nielsen   
Bjørn Nilsson i Arriva nr. 2810 med sin tvillingebroder på Svendborg Tekniske Skoles forplads på Porthusvej i Svendborg den 2. november 2001. Photo Tommy Rolf Nielsen   

"Ha´ en go´ dag!"

Det er den sætning som Bjørn Nilsson gerne råber ned igennem bussen når folk stiger ud, medens hans tvillingebroder drejer rundt om sig selv under bakspejlet. Om fredagen råber han "Ha´ en go´ weekend" i stedet for.

Hvem er tvillingebroderen? 

Bjørn Nilssons tvillingebroder er den elefant som hænger i en snor i bakspejlet når han kører. Elefanten skød han sig til som præmie i et skydetelt på Bakken da Arriva´s personale havde en udflugt dertil i foråret 2001. Bjørn Nilsson ville have foræret sin niece kaldet "Frk. Andersen" elefanten, men "Frk. Andersen" er en bestemt lille dame der svarede at den skulle han beholde og når hun skal med bussen skal den hænge der. Der er et helvedes hus hvis han har glemt at hænge elefanten op og den ligger i tasken.

At elefanten er hans tvillingebroder skyldes en anden chauffør Preben Nielsen og jeg, da vi talte om at elefanten kun kunne være Bjørn Nilssons tvillingebroder, men at der var den forskel at tvillingebroderen har en snabel. Nogle dage senere talte jeg med Bjørn Nilsson om at Preben Nielsen og jeg havde talt om forskellen med hensyn til snablen. Bjørn Nilsson svarede at han også har en snabel men at den hænger længere nede.

Hvem er så Bjørn Nilsson? 

Det er den friske chauffør som kører fast på rute 970 fra Svendborg, som plejer at være i godt humør. På det punkt skal man ikke tage fejl for han kan også sige sin mening, så den ikke er til at misforstå. Det er desværre ikke alle passagerer og chaufførkolleger som bryder sig om dette, men min klare holdning er den at man skal respekteres andre folks meninger, for det er kun på den måde man får en god dialog.   

Svendborg Tekniske Skole hvor jeg havde min gang indtil jeg var udlært som klejnsmed den 3. november 2001 var der mange af de andre elever som var meget glade for at køre med Bjørn Nilsson, da de godt kunne lide hans måde at være på og ikke mindst hans kørsel. Det var lige før at disse elever havde stiftet en fanklub for Bjørn Nilsson. Når jeg kører med Bjørn Nilsson og turen er færdig plejer jeg gerne at sige til ham og hans tvillingebroder:

 "I må begge ha´ en go´ dag!" 

Tilbage - Zurück - Back