DSB Rutebiler nr. 588, indregistreret den 2. december 1977. Volvo B58-60/Aabenraa. Foto Tommy Rolf Nielsen Martens
Odense Bytrafik nr. 15, indregistreret den 6. september 1977. Volvo B58-60/Aabenraa. Foto Tommy Rolf Nielsen Martens
Svendborg By- og Nærtrafik v/Ernst Hansens Leyland-DAB LS 575-680/5, indregistreret den 28. november 1977. Foto Tommy Rolf Nielsen
Nyborg Bytrafik v/Helge Christensens FIAT 418 AL/Ringsted indregistreret den 15. november 1976. Foto Tommy Rolf Nielsen Martens

1977 - 5. December - 2002

Thomas Hildebrandt har 25 års jubilæum som trafikfunktionær 

Kort om busserne:

I anledning af at Thomas Hildebrandt kan fejre sit 25 års jubilæum som trafikfunktionær, har jeg fundet en anledning til at fejre det med denne side med en billedserie over hvilke busser som var de nyeste på Fyn den han begyndte. Der er fire billeder fra DSB´s Rutebiler på Fyn, Odense Bytrafik, Svendborg By- og Nærtrafik og Nyborg Bytrafik.

De to store selskaber anskaffede på det tidspunkt udelukkende busser bygget på Volvos B58-Chassis, medens at Svendborg By- og Nærtrafik anskaffede sig en svendborgensisk udgave af HTs 700-busser (nr. 712 - 797), hvor bus nr. 766 var den sidste som udrangeredes. Nyborg Bytrafik anskaffede sig en af de 8 FIAT 418-busser som blev leveret til Danmark sammen med en enkelt FIAT 418 AC.

Kort om Thomas:

Da Thomas Hildebrandt blev ansat som trafikfunktionær i 1977, blev han stationeret på busanlægget i Valby, hvor de to store linier 1 og 6 var stationeret. I dag kører han fra busanlægget i Ryvangen, som er Arrivas største busanlæg her i landet. Da han begyndte med at køre bus var det for HT´s Busdivision, men som følge af privatisering og udlicitering kører han nu for Arriva, men har naturligvis beholdt sin anciennitet. Derfor kan han fejre 25 års jubilæum. 

I sin fritid har han også noget at gøre med busser da han fotograferer dem og i de seneste år har han været lykkelig ejer af labradoren "Jumbo". Desuden er han med til at lave blad for "Foreningen Busfronten" som han er redaktør af. Igennem de 25 år har busserne gennemgået en udvikling fra højgulvsbusser til lavgulvs- og laventrebusser. Der er heller ikke så mange busvognmænd mere som der var for 25 år siden, så for os der interesserer os for busser er der ikke blevet mindre at se til - tværtimod!

Jeg vil afslutte med at ønske Thomas Hildebrandt tillykke med hans 25 års jubilæum.

Tommy Rolf Nielsen Martens

Nyborg den 5. december 2002

Tilbage - Zurück - Back